Företagarinnor vill förverkliga sina idéer

Undersökningar har visat att arbetstillfredsställelsen är högre hos de kvinnor som driver företag än hos de kvinnor som är anställda, trots att egenföretagarna i genomsnitt tjänar mindre. ”Jag vill hellre se mig ha gjort allt för att förverkliga den här idén även om det inte fungerar, än att inte ha försökt”, säger företagarinnan Ida Reinvalds, Propida.

Att våga gå utanför sin trygghetszon är ofta det som får oss att växa som människor. Att vara orädd är att ha en massa rädslor men hoppa ändå. De vanligaste anledningarna till att
bli företagarinna är enligt Tillväxtbarometern personlig utveckling och att få förverkliga idéer. Även de som redan var företagare ansåg att bättre möjlighet till personlig utveckling och att förverkliga idéer var den viktigaste drivkraften.

Att vara nyfiken på tillvaron och att drivas av lust är egenskaper som markant ökar chansen att du ska lyckas med ditt bolag. Att starta företag kanske gör att du återfår din upptäckarlust och den fantasi du hade som barn? Du lär dig nämligen
nya saker hela tiden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s